Non-Allergisch Microvezel Hoofdkussen Viking

Fantastich modeleerbaar non-allergisch kussen!

Het Viking Micro hoofdkussen is een luxueus vormend en soepel hoofdkussen, heerlijk zacht ligcomfort bied ook voorziet van voldoende ondersteuning! Viking Micro is voorzien van rits, dus volledig in dikte aanpasbaar aan uw persoonlijke wens.
Heerlijk kussen als u opzoek bent naar een soepel non-allergisch aanpasbaar hoofdkussen!

De Tijkstof: is bekleed met geavanceerde High-tec Micro vezel. Voor een zacht comfort.
De kern: is een ventilerende volumineuze Hollow-fibre, welke gemakkelijk valt aan te passen.

  • Ultra steungevend
  • Ultra Soepel en aangenaam
  • Ultra ademend
  • Ultra volumineus
  • Ultra luxueus
  • Machine wasbaar 40oC
  • Volledig non-allergisch

MicroFibre©: A Wonder Fibre…

De MicroFibre© is begin jaren 80 ontwikkeld in opdracht van de internationale sporttextiel-industrie, met name voor de schaatssport. Nederlandse universiteiten, hoge scholen en vermaarde onderzoeksinstituten hebben hier ’n grote bijdrage aan geleverd.

Het doel was ’n superieure texielvezel te ontwikkelen, met een extreem hoog vochtopnemend vermogen, razensnelle absorptie en afgifte. Bovendien extreem dun en licht in gewicht, nagenoeg naadloos confectioneerbaar (i.v.m. luchtweerstand) en hoog-elastisch.Naast het ontwikkelen van een sensationeel nieuwe vezelsoort was de opdracht om zo milieuvriendelijk en ecologisch verantwoord mogelijk te werk te gaan.

Na jarenlange research ontwikkelden wetenschappers ’n kunstvezel met superieure eigenschappen, voornamelijk gemaakt van afvalstoffen van de geraffineerde aardolie-industrie (slib), dat tot dusverre als nutteloos werd afgestort.

Deze unieke textielvezels, met ’n dikte van minder dan 1 denier (dat is 1-honderste van de doorsnede van een menselijke haar!) waren uitzonderlijk dun en fijn, maar verrassend veerkrachtig en sterk. Bovendien ontzettend zacht, ademend en duurzaam.Deze ragfijne vezels werden MicroFibres gedoopt.
Deze textielvezel is bijzonder licht in gewicht; 1 Denier (Td) weegt 1 gram per 9 kilometer weefdraad!!

De van oorsprong ronde vezeldraad valt na het zgn. “Splitting-procedée” uiteen tot een stervorminge kern waardoor het oppervlak extreem vergroot werd. Belangrijk, want hoe groter het oppervlak, hoe hoger de vochtopname. De door Splitting gecreëerde tussenliggende sleufruimtes absorberen door de capitulaire werkingenorme hoeveelheden transpiratievocht razendsnel tijdens de nachtrust. Het kent dus uitstekende vochtafvoerende “Wicking”-eigenschappen.

Veredeling
De MicroFibre kan nog verder worden veredeld, door de contact-zachtheid sterk worden vergroot door de Peach-Skin©-behandeling (PeachSkin=perzikhuid). Dit is heerlijk zacht en goed voor de huid.

Zo ontstaan er fantastische textielvezels met allerlei specifieke eigenschappen, die MicroFibre tot een zeer gewaardeerd materiaal maken.

MicroFibres dragen met trots het EcoTex-100 predikaat, zijn volledig stofvrij, reukvrij en non-allergisch, uitstekend wasbaar en vlekafstotend.

Wasvoorschrift

Dit originele Viking Micro© hoofdkussen is voorzien van een hygiëne-verzegeling. Zo bent u altijd gegarandeerd van een fabrieksnieuw en onbeslapen hygiënisch product.
-zie hier meer algemene kusseninformatie-

Op voorraad

Levertijd 1-2 werkdagen

Maatwijzer    
Adviesprijs Vanaf € 35,00 Vanaf € 19,95
Meer informatie
Levertijd 1-2 werkdagen
Maat 60x70cm
leverbaar j
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Non-Allergisch Microvezel Hoofdkussen Viking
© CopyRock All rights reserved
© CopyRock All rights reserved